02-05-2014

Nieuwe BIBIS

OPAC


Square presenteert een nieuwe versie van de BIBIS OPAC. Het zoekprogramma voor het BIBIS Bibliotheek systeem heeft een grondige facelift ondergaan. Het uiterlijk is echter niet de belangrijkste vernieuwing in deze versie 3.9.9. Twee veranderingen vallen direct op: de nieuw vormgegeven filtermogelijkheden en de prominente zichtbaarheid van afbeeldingen bij de resultaten.


CATEGORIE Nieuws
TAGS

Faceting

In de jongste versie van de OPAC is het mogelijk de zoekresultaten te filteren door middel van facetten.

De vele filtermogelijkheden in de catalogus zijn op deze wijze voor zowel de informatiespecialist als voor de eind-gebruiker eenvoudig en op intuitieve wijze toegankelijk.

De metagegevens waarop gefilterd kan worden zijn instelbaar voor uw specifieke situatie. De faceting laat zowel EN als ook OF combinaties toe.

Hier komt Square tegemoet aan een veelgehoorde wens om het verfijnen van het resultaat na het zoeken eenvoudiger te maken. Door middel van de facetten kan de gebruiker ook bij een ruim geformuleerde zoekopdracht tocop efficiënte wijze zijn weg vinden in de resultaten.

In dezelfde lijn is kan een zoekvraag bestaande uit meerdere losse woorden nu ook op een meer ‘google-achtige’ manier worden verwerkt waardoor het systeem begrijpelijker reageert.

Covers

De weergave van zoekresultaten in de nieuwe OPAC is sterk visueel georiënteerd. Cover-afbeeldingen kunnen bij de titels worden getoond voor een optimale herkenning van het gevonden resultaat.

Ook op het startscherm van de OPAC kunnen covers getoond worden van bijvoorbeeld nieuwe aanwinsten, titels die aansluiten bij de actualiteit of nieuw bstelde items.

In de layout is gekozen voor veel ruimte en een witte basis waardoor het geheel overzichtelijk en aantrekkelijk oogt.

Titelbeschrijvingen openen voortaan in zogenaamde ‘modale schermen’ bovenop het zoekresultaat waardoor deze snel toegankelijk zijn.

Reacties van enkele klanten

"De nieuwe OPC oogt frisser, mooier en heeft ook op vlak van functionaliteit een groot sprong voorwaarts gemaakt. De facetfiltering is hier het mooiste bewijs van. Dankzij "Google like" search beantwoorden de resultaten veel beter aan wat de zoeker tegenwoordig verwacht na een zoekactie."
Stef Strobbe - VDAB, Brussel

“De nieuwe OPC is helemaal van deze tijd. Het gemak van de filteropties en de aantrekkelijke presentatie met de boekcovers maakt het geheel af. Wij zijn overtuigd dat onze collega’s hiermee snel en eenvoudig door onze collecties kunnen zoeken én vinden”
Rainier Maas - Provincie Zuid-Holland, Den Haag

‘Wij zijn erg te spreken over de lay-out van de nieuwe BBIS catalogus, de covers van boeken zijn een mooie nieuwe bijkomstigheid. Ook de mogelijkheid tot het maken van reserveringen door de medewerkers van ons kantoor maakt dat wij onze dienstverlening verder kunnen professionaliseren."
Paul Verheugt - Baker & McKenzie, Amsterdam

Contact


Square Information Solutions
Bisschop Boermansstraat 27 6041 XL ROERMOND
The Netherlands


Bel ons


T +31 (0)475 – 37 12 40
F +31 (0)475 – 37 12 59
Email: info@square.nl

Volg Square


KVK NR. 12046416