22-02-2016

Square ondersteunt Kenniscollectie.nl


Oktober 2015 werd in de Rozet te Arnhem Kenniscollectie.nl gelanceerd. Square participeert als partner in dit initiatief. De inzet van EASY Federated Search maakt het mogelijk geïntegreerd te zoeken in de catalogi van de deelnemende bibliotheken.


CATEGORIE Casus
TAGS

Kenniscollectie.nl is een samenwerking tussen vier bibliotheken in de stad Arnhem: de openbare bibliotheek, de mediatheek van ArtEZ Hogeschool voor de kunsten, het documentatiecentrum van het Nederlands Openluchtmuseum en de juridische bibliotheek van Dirkzwager. Leden van de ene bibliotheek kunnen op vertoon van hun ledenpas gebruik maken van de collecties en faciliteiten van de andere bibliotheken.

Kenniscollectie.nl stimuleert de kennisontwikkeling van mensen en organisaties in Arnhem. Mark Jansen, kennismanager bij initiatiefnemer Dirkzwager: “Je hebt als bedrijf niet alleen een economisch belang maar ook een maatschappelijke verantwoordelijkheid in de stad. Langs deze weg kunnen we kennis ‘teruggeven’ aan de stad.” Daarnaast bevordert het initiatief ook de samenwerking tussen de vier partners op andere gebieden.


Bij een kenniscollectie hoort ook een gezamenlijke bibliotheekcatalogus. Mark Jansen: “Wij wilden geen ingewikkelde ICT-projecten met samenvoegingen van verschillende systemen. In plaats daarvan zochten we een praktische oplossing waarmee we de vier bestaande catalogi op op een eenvoudige manier op één plek konden samenbrengen. Zodat een geïnteresseerde met één druk op de knop kan zien in welke bibliotheek een boek aanwezig is. Dirkzwager kende Square al als een betrouwbare en enthousiaste partij, en ze wilden graag meedoen.” Jansen is blij met de betrokkenheid van Square: “Met de inzet van EASY Federated Search konden we Kenniscollectie.nl net dat beetje extra geven. En met de technologie van Square kunnen we makkelijk nieuwe bibliotheken aan het initiatief toevoegen.”


Contact


Square Information Solutions
Bisschop Boermansstraat 27 6041 XL ROERMOND
The Netherlands


Bel ons


T +31 (0)475 – 37 12 40
F +31 (0)475 – 37 12 59
Email: info@square.nl

Volg Square


KVK NR. 12046416